Workshops

Workshop basiskennis fotografie voor startende fotografen
MD-Photography geeft een praktische workshop voor beginners. Leer beter fotograferen in 1 dag!
Leer je camera beter kennen. Ontdek hoe je je camera (beter) kunt instellen en leer hoe je met diafragma, sluitertijd en compositie om moet gaan. In de ochtend wordt de theorie behandeld en krijg je een flink aantal tips en trucs. Na de lunch ga je in de middag met je camera’s aan de slag in de praktijk. Je gaat de theorie zelf toepassen bij het maken van verschillende foto’s. Proberen maar en ontdek dat fotografie leuk is en ongekende mogelijkheden kent. Na afloop worden enkele van de gemaakte foto’s bewerkt en besproken.
Duur: 2 dagdelen
Kosten: € 100,- p.p. en is incl. koffie/thee, lunch.

Workshop basiskennis Lightroom
In deze basis workshop Lightroom (mogelijk als vervolg van de basis fotografie workshop) leer je om het optimale uit je RAW bestanden te halen en gebruik te maken van de vele beheer- en uitvoermogelijkheden van Adobe Lightroom. Naast onmisbare workflow aspecten, zoals bestandsbeheer, werken met verzamelingen en trefwoorden, leer je de vele bewerking mogelijkheden, inclusief lokale aanpassingen kennen. Het samenwerken met Photoshop en diverse plug-ins staan ook op het programma. Na afloop van deze workshop heeft Lightroom geen grote geheimen meer voor je.
Duur: 2 dagdelen
Kosten: € 100,- p.p. en is incl. koffie/thee, lunch.

Workshop studio/portret fotografie
Ontdek de geheimen van portretfotografie in deze laagdrempelige workshop portret fotografie. Of beter gezegd: hoe maak je de mooiste foto’s van mensen? Bij fotografie draait alles om de juiste hoeveelheid licht op de juiste plaats en in de juiste richting, zeker bij (studio)portretfotografie. Na de introductie met een stuk theorie van o.a. belichting, camera instellingen, poses en communicatie met je model gaan we de studio in en zal de meeste tijd besteed gaan worden aan zelf doen met je eigen camera! Je hebt hier voor wel een digitale camera nodig waarop handmatig diafragma en sluitertijd kan worden ingesteld (DSLR camera’s en systeemcamera’s) en waar een losse flitser op aangesloten kan worden.
Duur: 1 dagdeel
Kosten: € 100,- p.p. inclusief gebruik van fotostudio

Workshop portret fotografie met continu verlichting
Als vervolg op de workshop studio/portret fotografie gaan we nu aan de slag met continu verlichting of natuurlijk licht. Je hebt ook hier voor wel een digitale camera nodig waarop handmatig diafragma, sluitertijd en ISO waarde kan worden ingesteld (DSLR camera’s en systeemcamera’s)
Duur: 1 dagdeel
Kosten: € 100,- p.p. inclusief gebruik van fotostudio.

Workshop architectuurfotografie
Tijdens de stadswandeling langs 12 verschillende locaties in Almere staan we per gebouw stil bij de (on)mogelijkheden om deze te fotograferen. Data in overleg en beetje afhankelijk van het weer. We gaan kijken naar totaal overzichten, delen van een gebouw en/of close-ups van specifieke details in een ontwerp. Iedereen kan meedoen met deze workshop, een spiegel reflex camera met groothoeklens (en eventueel een telelens) heeft de voorkeur. Echter ook met compact of systeem camera kan deze workshop gevolgd worden. Krijg meer vertrouwen in je eigen camera en je persoonlijke mogelijkheden in dit specifieke stukje fotografie gebied.
Duur: 3 uur
Kosten: € 75,- p.p. inclusief koffie/thee.

Workshop straatfotografie
Tijdens een wandeling door bijvoorbeeld Amsterdam gaan we op verschillende plekken de acties en personen op straat vastleggen. Data in overleg en beetje afhankelijk van het weer. Iedereen kan meedoen met deze workshop, een spiegel reflex camera met groothoeklens (en eventueel een telelens) heeft de voorkeur. Echter ook met compact of systeem camera kan deze workshop gevolgd worden. Stap uit je comfortzone en kijg enorm vertrouwen in je persoonlijke mogelijkheden in dit specifieke stukje fotografie gebied.
Duur: 4 uur
Kosten: € 100,- p.p. inclusief koffie/thee, excl reiskosten.

Workshop wildlife fotografie
Een beestachtig leuke en leerzame fotografie workshop in de dierentuin eventueel als voorbereiding op je safari reis. In de dierentuin is altijd voldoende te beleven! Bij deze workshop gaan we uitgebreid oefenen met jouw camera. Zo leren je meer over je mogelijkheden van je camera en leer je je camera beter kennen, wat resulteert in betere foto's. (deze workshop is geschikt voor spiegelreflex-, systeem-, en compact camera's met uitgebreide mogelijkheden). Buiten in het wild maar ook in de dierentuin vind je veel (licht) wisselende situaties, waardoor je steeds de instellingen van je camera moet aanpassen.
Duur: 3 dagdelen (2 dagdelen in de dierentuin en 1 dagdeel in de studio voor nabewerking)
Kosten: € 150,- p.p. en is incl. koffie/thee en toegang tot dierentuin, exclusief reiskosten.

Foto mentoraat
Een mentoraat is een persoonlijke begeleiding door een ervaren fotograaf (de mentor). Het mentoraat wordt vaak in groepsverband georganiseerd, maar een een-op-een begeleiding is natuurlijk ook mogelijk. Een mentoraat bestaat meestal uit vijf avonden verspreid over een half jaar. Vooraf overlegt de mentor met de “leerling” over de wensen en ideeën en maakt hij/zij een plan voor de inhoud en invulling van de avonden. Een mentoraat kan op verschillende manieren worden ingevuld. Er kan gewerkt worden aan één thema of ieder gaat op zoek naar persoonlijke verdieping. Er kunnen ook opdrachten worden gegeven. De mentor begeleidt de deelnemers vijf avonden of dagdelen. Hij laat de deelnemers kennis maken met andere fotografen, andere stromingen, een andere kijk op fotografie of probeert vastgelopen fotografen weer vlot te trekken. De mentor zal de deelnemer(s) stimuleren en motiveren om zo te proberen de fotografie naar een hoger niveau te tillen. De deelnemers brengen bij elke volgende bijeenkomst nieuw werk mee, dat door de mentor van commentaar wordt voorzien. Ook kan het commentaar en de motivatie die gegeven wordt aan de andere deelnemers heel erg leerzaam zijn, vaak kan hun inbreng ook erg stimulerend en motiverend zijn.
Duur: vijf dagdelen met daartussen voldoende tijd om verder te ontwikkelen aan je serie.
Kosten: € 325

NOB specialty onderwaterfotografie
Deze cursus bestaat uit 2 theorie delen is speciaal bedoeld voor duikers die de eerste stappen op het gebied van onderwaterfotografie gaan zetten. Er is een theoriedeel hoe je je camera (beter) kunt instellen en leer je hoe je met diafragma, sluitertijd en compositie om moet gaan. En er is een praktijkdeel op vrijdagavond van 21:30 tot 23:00 uur in het zwembad in Almere Stad. Hierna is er nog een theoriedeel over het nabewerken van de foto's om deze een basis bewerking mee te geven. Denk hierbij aan het aanpassen van helderheid, contrast, het verwijderen van kleurzweem of het verwijderen van ongewenste "foutjes" en het geschikt maken van foto's voor publicatie op een website of social media.
Ingangsniveau
1* NOB duikbrevet of gelijkwaardig
Kosten: € 150,- p.p. en is incl. NOB specialty boek, NOB brevetregistratie en een zwembadles.

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@md-photography.nl. Zet in de mail aan welke workshop en op welke datum(s) je deze zou willen doen en vergeet je naam, adres en telefoonnummer niet. Je ontvangt daarna een bevestiging van de workshop. Graag tot ziens!